Parcul din centrul comunei Prundu Bîrgăului prinde contur!

Primăria comunei Prundu Bîrgăului derulează, din fonduri bugetare proprii, un proiect privind înființarea și amenajarea unui parc situat în centrul comunei.

Proiectul prevede transformarea unui suprafețe de 14.681 mp într-un parc care va conține amenajări peisagere cu specii aboricole și floricole, alei pietonale și carosabile, pistă de bicicliști, două fântâni arteziene, locuri de odihnă, loc de joacă pentru copii, zonă de fitness, pergole și un pavilion.

De asemenea, este prevăzut și realizarea unui zid de sprijin în partea de nord a parcelei în vederea creearii unei platforme unde se vor amplasa chioșcuri de artizanat.

Parcul va fi dotat cu mobilier urban – bănci de lemn cu suport metalic, stâlpi de iluminat și coșuri de gunoi. Pentru iluminarea parcului s-au prevăzut stâlpi de iluminat fotovoltaici, realizați din oțel galvanizat, care sunt deja în probele tehnice.

Amenajarile peisagere vor consta în plantarea de flori și a diferitelor specii de arbori și arbuști, urmând să fie realizate 570 mp de rondouri de flori și plantați aproape 300 de arbori și arbuști.

Spațiul verde înierbat va avea o suprafață de 11.550 mp, pistele de biciclete – 694 mp, zona de fitness – 310 mp iar parcul de joacă – 302 mp.

“Ne dorim ca lucrările să fie finalizate până la jumătatea lunii august. Este un proiect care va schimba centrul comunei Prundu Bîrgăului, va fi o zonă de relaxare, de plimbare, de promenadă, așteptată și dorită de mult timp de localnici” spune primarul comunei Prundu Bîrgăului, Doru Crișan.

Proiectul “Înființare și amenajare parc în comuna Prundu-Bîrgăului, sat Prundu-Bîrgăului, jud. Bistrița-Năsăud” are o valoare estimată 1.523.868 de lei.