Noul dispensar medical din comuna Prundu Bârgăului a fost deschis începând luni, 1 martie, odată cu inaugurarea Centrului de Vaccinare anti Covid de pe Valea Bârgăului.

Dispensarul medical este situat în centrul comunei și are un regim de înălțime de P+1, la parter fiind amenajat Centrul de Vaccinare.

“Am reușit să finalizăm lucrările de construire a noului dispensar medical și astăzi, aici, a fost deschis Centrul de Vaccinare de pe Valea Bârgăului. Cred că sănătatea este bunul nostru cel mai de preț și de aceea mă bucur că am reușit să amenajăm la Prundu Bârgăului cel mai modern dispensar medical de pe Valea Bârgăului. Prin noua investiție va crește calitatea și accesibilitatea la serviciile medicale, fiind un proiect deosebit și așteptat de întreaga comunitate. Mă bucur că am reușit să accesăm finanțarea pentru construirea acestei unități medicale, extrem de necesare pentru comuna noastră și pentru întreaga Vale a Bârgăului. Am închiriat deja mai multe cabinete medicale și în scurt timp, mai mulți medici specialiști vor veni la Prundu Bârgăului pentru a oferi consultații de specialitate” spune primarul comunei Prundu Bârgăului, Doru Crișan.

Clădirea este realizată la cele mai înalte standarde de calitate, fiind amenajate cabinete pentru medicii de familie și pentru medicii specialiști, camere de tratament, o farmacie și un laborator de analize medicale. De asemenea, există spații de depozitare, sterilizare, zone de triere și de recoltare.

“A fost închiriat până acum cabinetul de stomatologie de către dr. Roxana Muntean, cel de cardiologie de către dr. Marius Orzan și cel de dermatologie de către dr. Ștefan Pop. Laboratorul de analize medicale a fost închiriat de Bioclinica – Optimus, iar farmacia – de compania Richter. Mai avem disponibile pentru închiriere cabinetele de pediatrie, neurologie, ORL și oftalmologie. Le mulțumesc medicilor care vor veni să ofere consultații și tratamente la Prundu Bârgăului și îi asigur că vor găsi în administrația locală un partener de nădejde. Sper ca și celelalte cabinete să fie închiriate cât mai repede, pentru că oamenii de pe Valea Bârgăului au nevoie de medici specialiști și merită cele mai bune servicii medicale, la ei acasă” mai spune primarul Doru Crișan.

Noul dispensar medical a fost construit cu fonduri obținute prin Programul Național de Dezvoltare Locală, valoarea investiției depășind 3,8 milioane de lei.