Capacitate crescută de furnizare a energiei regenerabile în Prundu Bârgăului

Au început lucrările  de montare a panourilor fotovoltaice!

10 mart. 2023 | Grant SEE

La această dată lucrările de montare a panourilor fotovoltaice, menite să producă energia electrică pentru consum propriu la obiective importante aparținând comunei noastre, se află în plină desfășurare!

Comuna Prundu Bârgăului, în calitate de beneficiar al unui contract de finanțare susținut prin granturi norvegiene, având ca obiectiv reducerea emisiilor de CO2 și scăderea consumului de energie electrică din rețeaua de distribuție, va monta astfel de sisteme pe 9 clădiri, ar urma să fie amplasate peste 800 de panouri fotovoltaice.

Astfel, vor exista nouă instalații (câte una pentru fiecare obiectiv) având o capacitate instalată de producție de 0,216 MW. Cele nouă instalații vor produce energie din surse regenerabile de 210 MWh/an, cu un consum redus de CO2, respectiv de 62 tone de CO2/fiecare an.

Echipamentele vor fi amplasate pe sediul Primăriei; Liceul „Radu Petrescu” din Prundu Bârgăului, Grădinița din Susenii Bârgăului, Grădinița din Prundu Bârgăului, Dispensarul din Prundu Bârgăului, Centru Multifuncțional, Școala clasele I-IV, sediul postului de poliție, Unitatea Medico-Socială din Susenii Bârgăului.

Valoarea totală a proiectului “Capacitate crescută de furnizare a energiei regenerabile în Prundu Bârgăului” este de 340.000 Euro, din care 289.000 (85%) este grantul oferit de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturi SEE în cadrul Programului pentru Energie în România, Apel 3.1 “Capacitate sporită de furnizare a energiei regenerabile” – Alte Surse Regenerabile de Energie (SRE).

Finantat cu sprijinul granturilor acordate de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin mecanismul financiar SEE 2014-2021, în cadrul “Programului de Energie din România”
Sari la conținut