ACS Heniu Prundu Bârgăului este un club de fotbal fondat în anul 1938, care, începând din 2013, a aderat la proiectul UEFA de dezvoltare a fotbalului feminin, prin înființarea echipei care joacă în prezent în Liga 1 (fosta Superliga). Pe lângă formația de senioare, ACS Heniu se ocupă și de descoperirea și promovarea tinerelor talente prin grupa de junioare care există în cadrul clubului.

ACS Heniu este susținut în principal de Primăria Prundu Bârgăului și de câțiva sponsori care au venit în sprijinul acestui segment al fotbalului pe care UEFA dorește să-l aducă la un nivel de top între sporturile feminine de echipă. De asemenea, ACS Heniu susține proiectul „Fotbal real, nu virtual”, prin care copiii care vor să joace fotbal în cadru organizat au posibilitatea să se pregătească pe terenul sintetic din incinta stadionului sub îndrumarea unor antrenori specializați.

Clubul caută noi parteneri care să se implice în susținerea echipelor sale de fotbal, indiferent că este vorba de persoane juridice sau fizice, orice tip de implicare fiind binevenită.
Pentru ACS Heniu, fotbalul înseamnă o formă de educare a tinerilor pe principiile valorii, competitivității, disciplinei și fair-play-ului, care să conducă la dezvoltarea lor profesională și umană și la o integrare cât mai bună în societate.