Primăria Prundu Bîrgăului are în implementare două proiecte care vor fluidiza traficul pe raza comunei, vor moderniza și transforma radical zona La Baltă și zona blocurilor RAAL și vor crea aproape 170 de locuri de parcare noi.

Primul proiect, “Modernizare și amenajare acces pietonal, acces rutier și spații de parcaje în zona blocurilor La Baltă în comuna Prundu Bîrgăului”, vizează construirea unui parking auto, valoarea estimată a lucrărilor fiind 885.235,14 de lei.

Lucrările, care vor fi realizate cu fonduri din bugetul local includ amenajarea unor parcări în zona ansamblului de locuințe “La Baltă“ unde nu există locuri de parcare special amenajate.

Proiectul prevede construirea unei parcări auto, pe două niveluri, cu 60 de locuri de parcare, 32 de locuri la parter și 28 la terasă dar și amenajarea unui număr de 81 de locuri de parcare la nivelul solului, totalizând 141 de locuri.

Proiectul include și reamenajare urbanistică a zonei, modernizarea și amenajarea accesului pietonal și auto dar și amenajarea unui loc de joacă pentru copii în suprafață de 210,87 m² și a unui spațiu verde în suprafață de 2.940,95 m².

Suprafața construită a parcării va fi de 737,49 m² iar durata de execuție este de 24 de luni.

Un al doilea proiect derulat de Primăria Prundu Bîrgăului vizează “Modernizare și amenajare acces pietonal, acces rutier, spații de parcare și parking auto în zona blocurilor RAAL”.

Valoarea estimată a lucrărilor este de 1.322.353,51 lei, iar acestea includ amenajarea unui parking auto cu un număr de 28 de locuri, reamenajarea urbanistică a zonei RAAL, modernizarea și amenajarea accesului pietonal și auto dar și a locului de joacă pentru copii.

Vor fi demolate garajele din lemn existente la această dată, noua parcare urmând să aibă o suprafață de 2.401,29 m².