Proiectul “Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoanele Vârstnice” a fost selectat pentru finanțare prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență – anunță primarul comunei, Doru Crișan. 

Astfel, comuna noastră va beneficia de o finanțare generoasă în valoare de peste 6 milioane de lei pentru a transforma această viziune în realitate.

“Cu o abordare centrată pe binele comunității noastre și asumându-ne responsabilitatea față de persoanele în vârstă, am elaborat un plan ambițios pentru construirea și amenajarea unui Centru de Zi de Asistență și Recuperare modern în curtea Centrului Medico-Social din Susenii Bârgăului. Acest centru va avea o capacitate de a deservi cel puțin 50 de beneficiari și va oferi o gamă variată de servicii adaptate nevoilor specifice ale persoanelor vârstnice” spune primarul Doru Crișan.

Obiectivul central al proiectului implementat de administrația locală este să ofere oamenilor în vârstă din comuna noastră un loc dedicat îngrijirii și recuperării lor. Acest centru va include spații specializate pentru servicii medicale, îngrijire personală și recuperare fizică și psihologică, precum și acces la programe recreative și educaționale. Ne dorim ca acest centru să fie mult mai mult decât un simplu spațiu fizic; vrem ca el să devină un loc în care fiecare senior se simte valorizat, sprijinit și încurajat.

Pentru a asigura că toți cei în nevoie beneficiază de sprijinul adecvat, vom furniza asistență medicală la domiciliu prin intermediul unei echipe mobile. Astfel, vom acoperi nevoile diverse ale comunității noastre în vârstă și vom asigura că nimeni nu este uitat sau neglijat.

De asemenea, avem în plan instalarea unui sistem fotovoltaic de 25 kw/h pentru a face centrul sustenabil din punct de vedere energetic și pentru a contribui la reducerea impactului asupra mediului înconjurător.

Toate aceste eforturi au la bază binele și confortul cetățenilor noștri în vârstă, pentru că recunoaștem importanța valorii lor în comunitatea noastră.