Cei peste 1200 de elevi și preșcolari din comuna Prundu Bîrgăului vor începe noul an școlar în cele mai bune condiții, autoritățile locale având vești bune pentru elevi, părinți și profesori – singura clădire rămasă nemodernizată urmând să intre și ea în reabilitate, după ce contracul a fost semnat zilele trecute.

Primarul comunei Prundu Bîrgăului, Doru Crișan, a făcut, miercuri, o vizită la sediile școlilor și grădinițelor din comună pentru vedea dacă totul este pregătit pentru ca elevii să se întoarcă de luni la școală, în cele mai bune condiții.

“Se lucrează la ultimele detalii – se face curățenie, se montează ultimele corpuri de mobilier, în rest totul este pregătit pentru începerea școlii și a grădiniței. Aproape toți elevii din comună au cele mai bune condiții la școală, am făcut investiții serioase în ultimii ani în clădirile unităților de învățământ din comună iar mulțumirea o regăsim în rezultatele elevilor, anul acesta, Liceul Radu Petrescu din Prundu Bîrgăului fiind singurul liceu din țară, din mediul rural, cu două medii de 10 la Bacalaureat, iar promovabilitatea la examen a fost de 92%. Investițiile în infrastructura școlară continuă în Prundu Bîrgăului. Se lucrează intens la construcția noii școli generale pentru elevii din ciclul gimnazial și, chiar dacă mi-aș fi dorit să vin cu vești bune mai repede, din cauza procedurilor de licitație, am reușit abia recent să finalizăm și licitația pentru reabilitarea energetică a școlii generale cu clasele I-IV din Prundu Bîrgăului, așa că în scurt timp vor începe și aici lucrările. A fost semnat și un contract de finanțare pentru grădinița de la Susenii Bîrgăului, și aici sperăm să se desfășoare licitația cât de repede și să începem lucrările” spune primarul comunei, Doru Crișan.

În comuna Prundu Bîrgăului se află în derulare proiecte în valoare de peste 8,5 milioane de lei în infrastructura școlară: – 3,7 milioane de lei pentru construirea unui nou corp de clădire pentru clasele V-VIII; 2,6 milioane de lei pentru reabilitarea energetică a școlii primare și 2,2 milioane de lei pentru modernizarea grădiniței din Susenii Bîrgăului.