Primarul comunei Prundu Bîrgăului, Doru Crișan și primarul comunei Ciuciulea din Republica Moldova, Ilie Calistru, au semnat, la finalul săptâmănii, un acord de înfrățire între cele două localități.

Ceremonia de semnare a acordurilor de cooperare a avut loc la sediul Consiliului Raional Glodeni, în prezența președintelui raionului Glodeni, Ion Leucă, și a președintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

După semnarea acordurilor, primarul Doru Crișan a efectuat o vizită oficială în comuna Ciuciulea, localitate situată la 13 km de oraşul Glodeni şi la 170 de km de Chișinău. Comuna Ciuciulea are o populație de 3700 de locuitori și este atestată documentar din anul 1443.

“Semnarea acordului de înfrățire și vizita în comuna Ciuciulea au fost două momente emoționate și deosebite, acum, când marcăm Centenarul Marii Uniri. Consider că istoria și tradițiile ne definesc ca nație. Un popor care își uită istoria, tradițiile, își uită limbajul și portul popular, își pierde valorile, își pierde identitatea. De aceea, sunt extrem de bucuros că am reușit să semnăm acest acord de înfrățire și vom reuși, cu siguranță, să facem multe lucruri frumoase împreună” a spus primarul comunei Prundu Bîrgăului, Doru Crișan.

Comuna Prundu Bîrgăului a semnat, alături de alte 18 comune din Bistrița-Năsăud, acorduri de cooperare cu primăriile raionului Glodeni din Republica Moldova după ce în noiembrie 2017 Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și raionul Glodeani au semnat un acord similar.

Domeniile de cooperare vizează: administrația publică și dezvoltare locală, economie, cultură, tineret, sport, educație, turism, activități sociale, accesare de fonduri europene, protecția mediului și transport.