Toate sălile de clasă de la Liceul Radu Petrescu au fost dotate cu sisteme moderne de educație, care ajută la efectuarea cursurilor atât online cât și offline. Tablele inteligente și proiectoarele au fost instalate și deja se lucrează pentru punerea în funcțiune a acestora.

“Copiii sunt cea mai mare avere a unei comunități iar investiția în educație este esențială. De când am venit la primărie am spus că trebuie să investim în educația copiilor noștri și mă bucur că în paralel cu numeroasele investiții în școli pe care le derulăm pentru a le crește confortul elevilor, am reușit să accesăm – cred că unul dintre cele mai mari proiecte de finanțare din județ. Prin acest proiect toți elevii din comuna noastră vor primi tablete, toți profesorii vor primi laptop-uri și toate sălile de clasă vor avea table inteligente. Este un pas important pe care îl facem pentru a crește calitatea actului educațional. Tablele au fost deja montate, acum sunt puse în funcțiune și zilele viitoare copiii vor primi tablete” anunță primarul comunei, Doru Crișan.

Primăria comunei Prundu Bârgăului a reușit să acceseze un proiect de finanțare de 2,3 milioane de lei care vizează achiziționarea de tablete și dispozitive electronice pentru învățământ. 

Prin acest proiect au fost achiziționate de 1072 tablete pentru uz școlar cu acces la internet și 276 de dispozitive electronice necesare desfășurării activității didactice. Astfel, au fost achiziționate 76 de laptopuri, 40 de table interactive, 40 de proiectoare, 40 de ecrane proiectoare și 80 camere web care să asigure efectuarea cursurilor inclusiv online.