Autorizația de construire pentru modernizarea a 15 tronsoane de drum, însumând 6961 de metri, a fost emisă și, când vremea va permite, încep lucrările de asfaltare!

Primăria Prundu Bîrgăului a reușit să acceseze peste 3,56 milioane de lei prin Programul Național de Dezvoltare Locală, bani cu care vor fi asfaltate anul acesta încă 15 străzi secundare din comună.

“Pentru proiectul de modernizare a străzilor secundare a fost emisă autorizația de construire și cele 15 drumuri urmează să intre în execuție. Proiectul vine în completarea celui pe care am reușit să îl finalizăm anul trecut, finanțat prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020, submăsura 7.2, și prin care am reușit să asfaltăm 25 de străzi din comună, cu o lungime de peste 6,5 kilometri” spune primarul comunei Prundu Bîrgăului, Doru Crișan.

Proiectul “Modernizare străzi secundare în comuna Prundu Bîrgăului, județul Bistrița-Năsăud” prevede modernizarea unei suprafețe carosabile de 27.513 mp, care include amenajarea de intersecții, supralărgiri în curbe și spații de încrucișare.

Pentru scurgerea apelor s-au proiectat rigole carosabile din beton, care vor fi acoperite cu plăcuțe armate carosabile, rigole pereate și rigole de acostament, în lungime de peste 3.500 de metri.

Pentru sporirea siguranței circulației vor fi realizate peste 800 de metri de ziduri de sprijin și parapeți de siguranță, iar pentru accesul cetățenilor la proprietări vor fi montate 31 de podețe.