Lucrările de modernizare a infrastructurii rutiere locale din Prundu Bîrgăului se apropie de final. Investiția, deosebit de importantă pentru locuitorii comunei, vizează modernizarea și asfaltarea a 25 de străzi secundare din comuna Prundu Bîrgăului, ultimele străzi urmând să fie asfaltate zilele viitoare.

“Este vorba de 25 de străzi din comună care au intrat în asfaltare anul trecut și sperăm ca în scurt timp toate lucrările să fie finalizate, ceea ce va spori confortul locuitorilor din zonă. Cinci dintre străzi au fost cuprinse și în proiectul de extindere a rețelei de apă și canalizare. Deja aceste lucrări au fost realizate, iar săptămâna viitoare vor începe și lucrările de asfaltare” spune primarul comunei, Doru Crișan.

Proiectul, finanțat prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020, submăsura 7.2, are o valoare de 5.691.536 lei și prevede asfaltarea a 25 de străzi din comună, cu o lungime de peste 6,5 kilometri.

Lucrările presupun realizarea unor terasamente, ridicarea căminelor la cotă, modernizarea și repararea a 12 podețe, amenajarea a 31 de accese dar și construirea a 3535 de metri de rigole, amenajarea a 820 de metri de ziduri de sprijin și semnalizarea rutieră a drumurilor.