Se lucrează intens la amenajarea parking-urilor din cele mai aglomerate zone ale comunei. Primăria Prundu Bîrgăului derulează două proiecte menite să fluidizeze traficul pe raza comunei dar și să le ofere locuitorilor din zonele La Baltă și a blocurilor RAAL noi spații verzi, locuri de joacă pentru copii și aproape 170 de locuri de parcare noi.

Primul proiect, “Modernizare și amenajare acces pietonal, acces rutier și spații de parcaje în zona blocurilor La Baltă în comuna Prundu Bîrgăului”, vizează construirea unui parking auto, valoarea estimată a lucrărilor fiind 885.000 lei.

Proiectul prevede construirea unei parcări auto cu 60 de locuri de parcare – 32 de locuri la parter și 28 la terasă dar și amenajarea unui număr de 81 de locuri de parcare la nivelul solului, totalizând 141 de locuri de parcare noi.

Proiectul include și reamenajarea urbanistică a zonei, modernizarea și amenajarea accesului pietonal și auto dar și amenajarea unui loc de joacă pentru copii și a unui spațiu verde.

Al doilea proiect vizează “Modernizare și amenajare acces pietonal, acces rutier, spații de parcare și parking auto în zona blocurilor RAAL”, valoarea estimată a acestuia fiind de 1,3 milioane lei.

Lucrările vizează amenajarea unui parking auto cu 28 de locuri, reamenajarea urbanistică a zonei RAAL, modernizarea și amenajarea accesului pietonal și auto dar și a locului de joacă pentru copii.