Un alt proiect deosebit de important pentru locuitorii comunei Prundu Bîrgăului a început toamna aceasta – construirea unui dispensar medical!

Deocamdată se demolează construcțiile existente din zona centrală a comunei, unde va fi amenajat dispensarul medical și apoi, în scurt timp, va începe construirea noii clădiri.

Primăria Prundu Bîrgăului a reușit să obțină o finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală de peste 3 milioane de lei pentru construirea dispensarului medical.
Clădirea va avea un regim de înălțime P+1, aici urmând să fie amenajate cabinete medicale pentru medicii de familie, camere de tratament, o farmacie, un laborator de analize medicale, cabinete stomatologice dar și cabinete de ORL și oftalmologie.

Noul dispensar medical va fi situat în centrul comunei și va fi realizat la cele mai înalte standarde de calitate, cu spații de depozitare, sterilizare, zone de triere și recoltare.

Proiectul “Construire dispensar medical în comuna Prundu Bîrgăului, județul Bistrița-Năsăud” are o valoare de 3.022.817,9 de lei și este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală și bugetul local al comunei. Termenul de execuție este de 36 de luni.