Ultimele cinci tronsoane de drumuri comunale, din lotul de 25 de străzi, modernizate cu fonduri obținute prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, au intrat în asfaltare după finalizarea lucrărilor la rețelele de utilități.

Primarul comunei Prundu Bîrgăului, Doru Crișan, anunță că până la finalul săptămânii viitoare, lucrările de asfaltare vor fi terminate.

“Am început asfaltarea ultimelor cinci tronsoane din lotul de 25 de străzi care au fost cuprinse și în proiectul de extindere a rețelei de apă și canalizare. Se toarnă primul strat de asfalt, urmează apoi stratul de uzură și realizarea marcajelor. Estimăm că până la finalul săptămânii viitoare toate lucrările vor fi finalizate” spune primarul comunei, Doru Crișan.

Proiectul, finanțat prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020, submăsura 7.2, are o valoare de 5.691.536 lei și prevede asfaltarea a 25 de străzi din comună, cu o lungime de peste 6,5 kilometri.

Lucrările presupun realizarea unor terasamente, ridicarea căminelor la cotă, modernizarea și repararea a 12 podețe, amenajarea a 31 de accese dar și construirea a 3535 de metri de rigole, amenajarea a 820 de metri de ziduri de sprijin și semnalizarea rutieră a drumurilor.