Vești bune la început de săptămână! Noua clădire a școlii generale din Prundu Bârgăului, destinată elevilor din clasele V-VIII, este finalizată și urmează să fie în scurt timp recepționată de autoritățile locale.

Noua clădire este una modernă, amenajată la cele mai înalte standarde de calitate și va oferi elevilor din clasele V-VIII cele mai bune condiții de a învăța.

“Clădirea a fost finalizată și dotată iar lucrările sunt de cea mai bună calitate. Mai avem ceva lucrări de amenajare a spațiului verde din zona exterioară a clădirii. Ne bucurăm că am reușit să finalizăm acest proiect dar nu ne oprim aici. Întreaga zonă în care se află noul corp de clădire, împreună cu Liceul Radu Petrescu și cu școala primară (unde se fac deja lucrări de modernizare și eficientizare energetică) se va transforma într-un campus școlar modern” anunță primarul comunei Prundu Bârgăului, Doru Crișan.

Noua școală gimazială are un regim de înălțime de P+2E și o suprafață de 2086 mp.

Aici au fost amenajate 12 săli de clasă și laboratoare moderne, birouri, spații tehnice și grupuri sanitare inclusiv pentru elevii cu dizabilități. Există și un cabinet medical unde elevii vor putea fi examinați rapid, dacă va fi nevoie.

Valoarea totală a proiectului este de 4.938.306 lei și lucrările au fost realizate din fonduri guvernamentale prin Programul Național de Dezvoltare Locală.