Companiile care au câștigat proiectul “CONSTRUIRE ȘCOALĂ GENERALĂ ÎN PRUNDU BÎRGĂULUI, JUDEȚUL BISTRIȚA-NĂSĂUD”, au finalizat deja fundația noului corp de clădire unde vor învăța elevii din claselele V – VIII, un proiect de peste 3,7 milioane de lei.

“A început construcția unei noi clădiri pentru elevii claselor V – VIII din comună. Toți elevii din clasele V – VIII vor fi mutați din vechea clădire în cea nouă, iar clădirea veche a școlii va intra în reabilitare. După ce va fi reabilitată și aceasta, aici își vor desfășura cursurile elevii din clasele I – IV. 
Avem 1400 de elevi în comună, inclusiv la liceu, iar construirea unei clădiri noi, care să adăpostească clasele V-VIII, dimensionată la numărului de elevi din localitate este absolut necesară” spune primarul comunei Prundu Bîrgăului, Doru Crișan.

Valoarea contractului este de 3.745.961,35 de lei, iar finanțarea este asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Clădirea școlii gimnaziale din Prundu Bîrgăului va avea un regim de înălțime de P+2E, o suprafață desfășurată de 2086 mp și va fi construită lângă Liceul Radu Petrescu.

Noua clădire va avea 12 săli de clasă și laboratoare, birouri, spații tehnice și grupuri sanitare moderne, incusiv pentru elevii cu dizabilități.

Termenul de execuție este de 14 luni.