Peste 2,2 milioane de lei vor fi investiți în modernizarea grădiniței din Susenii Bîrgăului

Grădinița din Susenii Bîrgăului va fi modernizată cu peste 2,2 milioane de lei, bani obținuți de Primăria comunei Prundu Bîrgăului prin Programul Național pentru Dezvoltare Rurală.

Cei peste 40 de preșcolari, care sunt înscriși la grădinița cu program prelungit din localitate, vor avea până în 2020 o clădire reabilitată și modernizată, complet dotată și utilată.

Contractul de finanțare a investiției “Modernizare grădiniță cu program prelungit, inclusiv dotare, în Susenii Bîrgăului, comuna Prundu Bîrgăului, județul Bistrița-Năsăud” a fost semnat de primarul comunei, Doru Crișan, cu Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, valoarea acestuia fiind de 2.223.110,73 de lei (echivalentul a 477.126 de euro).

“Grădinița cu program prelungit din Susenii Bîrgăului va fi modernizată și dotată la cele mai înalte standarde! Prin acest proiect se dorește reabilitarea imobilului, creșterea siguranței acestui obiectiv dar și dotarea și utilarea completă a grădiniței, pentru creșterea confortului copiilor și al cadrelor didactice. Au fost demarate și procedurile pentru achiziția lucrărilor de construcție și sperăm ca într-un timp cât mai scurt să aibă loc licitația” anunță primarul comunei, Doru Crișan.