Toată populația comunei Prundu Bîrgăului va avea, în următorii doi ani, acces la rețeaua de apă și peste 90 la sută, la rețeaua de canalizare!

Primăria Prundu Bîrgăului derulează un proiect de 5.455.818,99 de lei care vizează extinderea sistemului de alimentare cu apă și a rețelei de canalizare a comunei.

Proiectul, “EXTINDERE REȚEA DE APĂ ȘI APĂ UZATĂ ÎN COMUNA PRUNDU BÎRGĂULUI, JUDEȚUL BISTRIȚA-NĂSĂUD”, finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, include realizarea a 2807 ml de conductă de alimentare cu apă și 8380 ml de canalizare.

“În prezent, comuna Prundu Bîrgăului dispune de un sistem centralizat de alimentare cu apă potabilă la care sunt racordați cca. 95% din locuitori și de un sistem de canalizare. Rețele nu acoperă însă toate străzile comunei, existând gospodarii ce nu sunt racordate la rețeaua de apă și canalizare. După implementarea acestui proiect, toată populația comunei Prundu Bîrgăului va avea acces la rețele de apă și peste 90% la rețeaua de canalizare, excepție vor face localnicii care au case în zone izolate, greu accesibile” spune primarul comunei, Doru Crișan.

Lucrările cuprinse în proiectul “EXTINDERE REȚEA DE APĂ ȘI APĂ UZATĂ ÎN COMUNA PRUNDU BÎRGĂULUI, JUDEȚUL BISTRIȚA-NĂSĂUD” sunt împărțite în două loturi – Lotul 1 EXTINDERE SISTEM DE ALIMENTARE CU APĂ și Lotul 2 EXTINDERE REȚEA DE CANALIZARE.

Lotul 1 – extinderea sistemului de alimentare cu apă, include:
– 2807 ml de conductă de alimentare cu apă 
– 12 bucăți hidranti de incendiu 
– 10 cămine de vane din beton prefabricat 
– 40 cămine de branșament prefabricate

Lotul 2 – extindere rețea de canalizare, include:
– 8380 ml de conductă de canalizare 
– 1463 ml conductă de refulare 
– 198 cămine de vizitare din beton 
– 5 stații de pompare prefabricate 
– 253 racorduri

Termenul pentru realizarea investiției este de 24 de luni.